RashnoLogo

از چه یخچال فریزر آزمایشگاهی استفاده کنیم؟

یخچال فریزر آزمایشگاهی

یخچال فریزر آزمایشگاهی یکی از مهمترین تجهیزات آزمایشگاهی است که در تمامی آزمایشگاه ها (پژوهشی و صنعتی) مورد نیاز است و اصلی ترین دستگاه برودتی و سرمایشی در آزمایشگاه است. یخچال فریزر آزمایشگاهی برای نگهداری نمونه ها و محلول های مختلف در دما و برودت های 2 تا 8 درجه ی سانتی گراد استفاده می شود. تمامی آزمایشگاه های تحقیقاتی و بالینی نیاز به یک یخچال فریزر آزمایشگاهی دارند که دارای اجزای انعطاف پذیر و ظرفیتی برای نمونه های بزرگ می باشند.

مدل های مختلف یخچال فریزر آزمایشگاهی

یخچال فریزر آزمایشگاهی عبارتند از مدل های رو میزی ، مدل های کوچک و مدل های نصب شده به صورت مستقل. توجه نمایید که زمان خرید به دنبال تکنولوژی کارآمد انرژی، تروموستات قابل تنظیم، محدوده های انعطاف پذیر تنظیم دما، توزیع دمایی پیوسته و یک دست و گاز های فریزری مناسب محیط زیست باشید.

همه ی یخچال ها باید درسطحی کاملا افقی، در سردترین قسمت ساختمان، به دور از گرما و نور مستقیم خورشید قرار بگیرند. به طوری که فضا کافی در پشت و دو طرف آن وجود داشته باشد تا هوا کاملاً از پشت و اطراف آن جریان یابد.

یخچال فریزر آزمایشگاهی

همچنین درب این یخچال ها باید پس از هربار استفاده کاملاً بسته شده و دمای آن در دامنه 2 الی 8 درجه سانتی گراد قرار داشته باشد. میانگین مناسب دمای یخچال 4 درجه سانتی گراد است. برای فرآورده های خونی به یخچال مخصوص بانک خون نیاز است.

دمای این یخچال ها بین 1 الی 6 درجه سانتی گراد می باشد که وقتی دما از این دامنه خارج شود آژیر هشدار دهنده، این دما را به کاربر اطلاع می دهد. برای کنترل دما از دماسنج جیوه ای (یکی از انواع دماسنج) استفاده کنید. چیدمان مواد داخل چنین یخچالی باید طوری باشد که کیت ها با کمی فاصله از هم و از دیواره های جانبی یخچال قرار بگیرد.

نحوه ی نگهداری ماهانه یخچال فریزر

داخل یخچال را تمیز کرده و برفک آن را ذوب نمایدد، هنگامی که برفک یخچال به 6 الی 10 میلی متر رسید، حتما اقدام به ذوب آن کنید. توصیه می شود تمامی عملیات نگه داری، تعمیرات، نظافت، ضدعفونی و آب کردن برفک با ذکر تاریخ بر روی تمامی یخچال ها ثبت شود.

روی موتور و لوله های سرد کننده یخچال غباری نباشد، همچنین دقت کنید که لاستیک دور درب یخچال پارگی نداشته باشد و نام علمی، اطلاعات مربوط به محتویات، تاریخ آغاز نگه داری و نام کسی که آنها را انبار کرده باید به صورت واضحی بر روی چسبی که بر روی تمامی ظروف و مواد نگه داری شده در یخچال فریزر آزمایشگاهی زده شده قید گردیده باشد. مواد برچسب نخورده و غیر قابل استفاده باید اتوکلاو شده و دور انداخته شوند.

یخچال فریزر آزمایشگاهی فوق سرد

انواع یخچال فریزر آزمایشگاهی

یخچال فریزر آزمایشگاهی استفاده شده در تجهیزات تحقیقاتی و بالینی معمولا تجهیزات تخصصی هستند که با مشخصه های شایسته ی فنی، نظیر محدوده ی دمایی، اندازه، قفسه بندی، دقت، قابلیت اطمینان، و پیکربندی بر طبق استفاده ها، ساخته می شوند.

اما برای مصارف عمومی شامل طیفی از مدل ها از جمله صرفه جویی کننده در فضا ،در محکم ،ظرفیت بزرگ و انواع کنترل شده توسط میکرو پردازنده.

یخچال فریزر آزمایشگاهی کوچک واحد های کوچکی با پیکربندی می باشند که مناسب استفاده زیر پیشخوان ها است ( به عنوان مثال میز های آزمایشگاهی)، این یخچال فریزر آزمایشگاهی برای ذخیره سازی نمونه ها در دماهایی معمولا بین ۴ تا ۱۰ درجه ی سلسیوس طراحی شده است. این واحد ها معمولا از یک اتاقک ساخته شده با محیط داخلی ضد خوردگی یا مقاوم به خوردگی تشکیل شده اند. 

یخچال فریزر آزمایشگاهی برای مصارف خاص برای مواد خاصی است که نیاز به ذخیره سازی خاص تری دارند. این مواد بیشتر از نوع فرار یا قابل اشتعال هستند تا مواد زیستی و بافت های خاص. با توجه به هدف آن ها ، یخچال ها و فریزر های آزمایشگاهی برای مصارف خاص اغلب اوقات توسط OSHA ، NFPA و برای ذخیره سازی موارد تحقیقی بالینی، تنظیم می شوند.

یخچال فریزر فوق سرد آزمایشگاهی

کاربرد این دستگاه  ذخیره سازی مواد زیستی نظیر ویروس، باکتری ها، سلول های یوکاریوت، خون و نطفه می باشد که در بانک های خون، بیمارستان ها، سرویس های جلوگیری از اپیدمی، موسسه های تحقیقاتی، و تجهیزات مهندسی زیست پزشکی مورد استفاده قرار می گیرد.

مدل های کوچک یا رو میزی می توانند محدودیت های فضایی آزمایشگاه را حل نمایند، از جمله ویژگی هایی که باید برای انتخاب این مدل دستگاه در نظر گرفت صدای کم، کارآمدی بالای انرژی، صفحه ی نمایش LED به منظور مشاهده ی کد های آلارم و دما، گارانتی و شرایط بعد از فروش آن می باشد.

سخن پایانی

در این مطلب از رشنولب درباره یخچال فریزر ازمایشگاهی صحبت کردیم، چنانچه قصد خرید  را داشتید می توانید از طریق شماره زیر با ما در ارتباط باشید.

 

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *