RashnoLogo

آون آزمایشگاهی یا فور چیست

آون آزمایشگاهی
دستگاه آون آزمایشگاهی دستگاه‌های استانداردی هستند که در اغلب آزمایشگاه های تحقیقاتی و کلینیکی وجود دارد و یکی از دستگاه های مورد نیاز برای آزمایشگاه می‌باشد. از آون آزمایشگاهی یا فور خشک کننده برای خشک کردن، استریل کردن ظروف شیشه‌ای و فلزی، تست دما و برای انکوب کردن آزمایش های حساس به دما استفاده می شود.

آون آزمایشگاهی چیست

آون آزمایشگاهی یکی از تجهیزات ازمایشگاهی اصلی و پرکاربرد در هر آزمایشگاه میباشد که برای پختن، خشک کردن و درمان کردن مواد مورد استفاده قرار میگیرد. این دستگاه قابل استفاده در زمینه‌هایی همچون زیست‌شناسی، داروسازی و پزشکی قانونی است و میتواند دما را تا بالای 300 درجه سانتی‌گراد برساند. کاربردهای خاص آون آزمایشگاهی شامل انجام آزمایشات مختلفی همچون تعیین مقاومت کششی، تغییر شکل و تاب‌آوری محصولات تولیدی و مقاومت لحیم‌کاری در تخته‌های مدار است. در موارد مختلف، انتقال گرما به صورت طبیعی یا با بهره‌گیری از پنکه یا جریان همرفتی هوای گرم و سرد نیز انجام می‌شود.

انواع آون آزمایشگاهی یا فور خشک کننده

اغلب آونهای آزمایشگاهی رنج دمایی بین دمای محیط تا حدود 300 درجه سانتیگراد را دارند. آون هایی که دمای بالای 300 درجه دارند معمولا در زمینه های تخصصی تر مانند فیزیک و تحلیل مواد استفاده می‌شوند.

آون های سنگین (Heavy Duty Ovens)

این نوع آون آزمایشگاهی کاربردهای صنعتی دارد و دارای تنظیمات و ابزارهای بسیار پیشرفته است که به عنوان یک فور خشک کننده برای کاربردهای پیشرفته و فنی استفاده می‌شود.

آون های استاندارد دیجیتال (Standard Digital Ovens)

برای کاربردهای عمومی در زمینه ی گرما دادن و خشک کردن استفاده می شوند. این نوع از آون ها دقت، کنترل و امنیت را به ارمغان می آورند.

آون های همرفت جاذبه (Gravity Convection)

در این آون آزمایشگاهی هوا از طریق جریان همرفت طبیعی تهویه می شود. از آنجایی که هموای گرم به سمت بالا حرکت می کند، این جریان آرام دما در داخل محفظه یکسان نگه می‌دارد.

آون های همرفت مکانیکی (Mechanical Convection)

نوی آون که در آن انتقال گرما با کمک یک پنکه صورت می‌گیرد.

آون های ایجاد همرفت (Forced Convection Ovens)

در این آون آزمایشگاهی یک پنکه تهویه و جریان هوا را درون محفظه ایجاد می‌کند. سیستم تهویه قابل تنظیم این آون را گزینه ی مناسبی برای استفاده به عنوان یک فور خشک کننده تبدیل می‌کند.

کاربرد های آون آزمایشگاهی

 

 

oven applications

 

 

آون یکی از دستگاه‌های پرکاربرد در آزمایشگاه‌ها میباشد که برای استریل و خشک کردن وسایل شیشه‌ای و فلزی استفاده می‌شود. با افزایش دما، رطوبت موجود در وسایل شیشه‌ای تبخیر شده و هر گونه فعالیت بیولوژیکی از بین می‌رود. خشک کن آزمایشگاهی در آزمایشگاه‌های مختلفی مانند شیمی، فیزیک، بیولوژی و صنعت کاربرد دارد و برای خشک کردن نمونه‌های آزمایشگاهی، تست استحکام نمونه‌ها و تست خصوصیات فیزیکی و شیمیایی نمونه‌ها مورد استفاده قرار میگیرد.

اجزای تشکیل دهنده آون ازمایشگاهی یا فور خشک کننده چیست ؟

  • محفظه داخلی: محفظه داخلی فور خشک کننده محل قرار گرفتن وسایل جهت استریل شدن می‌باشد. این محفظه اغلب از جنس استیل ضد زنگ و مقاوم در برابر حرارت بالا است. این محفظه همچنین محل قرار گرفتن سنسور دما و ترموکوپل است.
  • المنت های گرم کننده: این اجزا جهت تأمین حرارت مورد نیاز فور قرار داده شده اند و اغلب در مجاورت جداره خارجی فور و در تماس با آن قرار گرفته‌اند تا دمای داخل آون را به میزان مورد نیاز افزایش دهند. در داخل هر فور ، بسته به نوع و مدل دستگاه و همچنین بسته به توان الکتریکی آن ، یک یا دو عدد المنت قرار می‌گیرد. این المنت‌ها اغلب از نوع فنری بوده و درون یک پوشش از جنس سرامیک نسوز قرار می‌گیرند تا از انتقال جریان الکتریکی به محفظه فور و اتصال نمودن آن جلوگیری شود.
  • عایق‌های حرارتی: این عایق ‌ها به منظور جلوگیری از هدر رفتن انرژی حرارتی و سرد شدن سریع محفظه داخلی و همچنین جلوگیری از گرم شدن بیش از حد محفظه خارجی و مدارهای الکتریکی و نیز محیط بیرون تعبیه شده که اغلب از جنس پشم شیشه است.سیستم کنترل و نمایش دمای داخل محفظه: بسته به نوع آون، این دو سیستم می‌تواند کاملا مجزا و یا در یک سیستم یکپارچه بیاید. سیستم نمایش دمای داخل محفظه می‌تواند یک دماسنج عقربه‌ای ، دماسنج جیوه‌ای و یا یک برد الکتریکی به همراه سنسور حرارتی و نمایشگر دیجیتال باشد. سیستم کنترل دما نیز بسته به نوع دستگاه می‌تواند به صورت ترموکوپل‌های فلزی ، جیوه‌ای و یا سیستم‌های میکروپروسسوری مشتمل بر سنسورهای دقیق باشد ؛ در این صورت سیستم نمایش و کنترل دما می‌تواند در هم ادغام شود.
  • سیستم‌های حفاظتی:  بسته به نوع دستگاه سیستم‌های حفاظتی الکتریکی و حرارتی جهت حفاظت کاربران و دستگاه و محتویات آن پیش‌بینی می‌شود. فیوزهای الکتریکی برای قطع جریان در موارد اضطراری، سیستم قطع جریان در زمان بالا رفتن بیش از حد دما (به هنگام عمل نکردن سیستم کنترل دما) و … از جمله این سیستم‌ها است.

تفاوت آون ازمایشگاهی با انکوباتور چیست؟

oven vs incubator

انکوباتور عمدتا برای رشد حیات میکروبیولوژیکی استفاده می‌شود و برای این منظور نیاز نیست که دمایی بالاتر از 50 درجه سانتیگراد داشته باشد. این در حالی است که آون آزمایشگاهی برای استریل و خشک کردن ظروف آزمایشگاهی استفاده می شود و دمای آن بسیار بالاتر از انکوباتور می باشد.

کاربرد آون آزمایشگاهی برای از بین بردن عفونت و استریل کردن است. این در حالی است کا کاربرد انکوباتور نگهداری و حفظ حیات در یک دمای مشخص است.

برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص قیمت آون آزمایشگاهی و دریافت مشاوره خرید همین حالا با کارشناسان رشنو لب ارتباط برقرار کنید.

 

5/5 - (3 امتیاز)

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *