RashnoLogo

آب hplc

آب HPLC

آب HPLC به آبی گفته میشود که عاری از هرگونه مواد آلی و معدنی بوده و هیچ گونه جذب UV نداشته باشد. کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) یک روش معتبر و مورد اعتماد می باشد. که این روزها در بسیاری از آزمایشگاه ها ازین روش استفاده می کنند . برای به حداقل رساندن میزان نویز در تکنیک های کروماتوگرافی، کمپانی های مواد شیمیایی گرید های مختلفی از حلال ها، همچون گرید HPLC یا GC یا LC-MS را تهیه میکنند.

آنالیز HPLC

چه سطحی از خلوص برای آنالیز HPLC ضروری است؟ استاندارد JIS K 0124: 2013 “ قوانین عمومی برای کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا” مواردی را مشخص می کند. آب مورد استفاده برای این استاندارد باید توسط دستگاه آب خالص ساز با ترکیبی از روش های اسمز معکوس، تقطیر، مبادله یونی، اشعه ماوراء بنفش، فیلتراسیون یا دیگر روش ها خالص سازی شود و باید دارای یک سطح کیفی آب باشد که در تجزیه و تحلیل مداخله نکند.

کیفیت آب باید بر مبنای مقادیر شاخص مانند مقاومت ویژه، مقدار کل مواد آلی (TOC) یا مقادیر جذب مورد ارزیابی قرار گیرد.

مروری بر روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) : کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) از جمله تکنیک‌های جداسازی (Separation) مرسوم در بسیاری از علوم است. پارامترهایی از قبیل انتخاب نوع ستون و انتخاب فاز متحرک که به قطبیت آنالیت بستگی دارد و یا انتخاب آشکارساز مناسب که به ساختار و ویژگی‌های شیمیایی نمونه بستگی دارد.

استفاده از دستگاه آنالیتیکال آزمایشگاهی High-Performance Liquid Chromatography همچنان مشکلاتی را به همراه دارد. از جمله این مشکلات به هدر رفتن زمان و منابع برای محققان است. یکی از مشکلاتی که در HPLC بسیار رایج است مربوط به کیفیت حلال/فاز متحرک است. آلاینده ها در حلال می توانند به روش های مختلف بر کار HPLC تأثیر بگذارد. به همین دلیل استفاده از آب در آماده سازی فاز های متحرک و نمونه در آنالیز کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا از اهمیت بالایی برخوردار است.

در صورتی که ناخالصی ها در فاز متحرک باشند، می توانند سیگنال های زمینه را افزایش دهند. به این ترتیب، نویز پایه و دریفت افزایش پیدا می کند و یا سبب ایجاد سایر پدیده ها مانند پیک های منفی یا پیک های مجهول در طول شویش شیبی می شود. همچنین، اگر ناخالصی در محلول های نمونه حضور داشته باشند، می تواند باعث ایجاد پیک های مجهول شود.

راه کارهایی برای جلوگیری از آلوده شدن آب در خالص سازی : خاصیت انحلال پذیری آب باعث شده تا این عنصر اصلی حیات با انواع مختلفی از مواد واکنش دهد. و این واکنش گاها به صورت آلودگی بروز میکند. بخاطر سرعت این واکنش هرچه خلوص آن بیشتر باشد، مراقبت مورد نیاز برای عدم آلودگی آن نیز به طبع بیشتر است. سرعت انحلال پذیری این عنصر حیات به گونه ای است که آلودگی بلافاصله از طریق تماس با هوا شروع می شود.

بنابراین نگهداری اصولی و مستمر از سیستم‌ های تولید آب فوق خالص اهمیت بسزایی دارد. یکی از راهکار های موثر در کنترل آلودگی این ماده به حداقل رساندن تماس با هوا با عدم تولید حباب هنگام کسب آب تجاری یا آب خالص از سیستم تولید آب فوق خالص است. در صورت استفاده از آب تجاری، باید آن را در اسرع وقت مصرف کرد. توصیه ی قابل توجه دیگر این است که ضمن استفاده حداقل از بطری های شستشو آب مستقیماً به ظرف آماده سازی اضافه شود.

آب در بطری های شستشو می تواند به راحتی آلوده شود و ممکن است حاوی پلاستی سایزر های نفوذی از دیواره های داخلی بطری پلاستیکی باشد. که نکته قابل توجهی است و با راهکارهای پیشنهادی میتوان آن را محدود کرد.
منابع: 1. باغبان، مهتاب و رضاییان، علیرضا و هاشمی، الهه،1397،کاربرد روش ریزاستخراج مایع -مایع در اندازه گیری ترکیبات فنولی در آب آشامیدنی با استفاده از تکنیک HPLC،دومین کنگره علوم و مهندسی آب و فاضلاب ایران،اصفهان
2. زرشناس، پوریا،1400،نگاهی بر کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC)،اولین کنفرانس بین المللی مطالعات میان رشته ای علوم بهداشتی، روانشناسی، مدیریت و علوم تربیتی

جهت آشنایی با سایر مواد شیمیایی مورد نیاز در آزمایشگاهها اینجا کلیلک کنید

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در صورت نیاز با شماره 09017318079 تماس بگیرید