انواع گرید آزمایشگاهی| رشنولب
تقریبا تمامی مواد شیمیایی آزمایشگاهی دارای درجهای میباشند و به صورت کلی نشان دهنده خلوص مواد شیمیایی است، در درجه بندی ستانداردهای متفاوتی وجود دارد که مورد استفاده قرار میگیرد. گرید مواد شیمیایی بر روی بسته آن ها درج میشود و بیان کنندهی درصد خلوص ماده هم میباشد. در این مطلب از رشنو لب سعی داریم تا شما را با انواع گریدهای شیمیایی آشنا نماییم، همراه ما باشید.
گرید آزمایشگاهی چیست؟
گرید در صنعت مواد شیمیایی معرف و برچسب موادی هستند که تعیین کننده نوع ماده از لحاظ درجه کیفیت و خلوص و این چنین مواردی میباشند. مواد شیمیایی و معرف ها نقش بسیار مهمی را در آزمایش و ساخت محصولات دارویی، دستگاههای پزشکی، محصولات مبتنی بر سلول ها و بیولوژیکی و بسیاری دیگر از راه حل هایی که مرتبط با مراقبت های بهداشتی را دارند. به همین دلیل برای سهولت در استفاده نمودن از مواد شیمیایی در صنایع مختلف، هر یک از این مواد را در انواع گریدهای مواد شیمیایی طبقه بندی مینمایند.
5 نوع از گرید مواد شیمیایی
گرید مواد شیمیایی با بر اساس درصد خلوص به تریتب زیر است:
- گرید تحلیلی Analytical chemistry grade
خلوص استثنائی تقریبا نزدیک به بیشتر از ۹۹ درصد
- گرید آزمایشگاهی Laboratory chemistry grade
بسیار خالص نزدیک به بیشتر از ۹۷ درصد
- گرید عمومی / آزمایشگاهی Laboratory/ General chemistry grade
درجات متغیری از خلوص بسته به نوع استاندارد
- گرید عمومی General chemistry grade
خالص تقریبا نزدیک به بیشتر از ۹۵ درصد
- گرید صنعتی Industrial chemistry grade
ناخالص بیشتر از تقریبا ۹۰ درصد
هفت نوع از گرید مواد آزمایشگاهی
- گرید خشک(Dride):
اکثر واکنش های شیمیایی که در محیط های غیر آبی انجام میشوند و به حضور مقادیر هر چند کم آب بسیار حساس میباشند، پس در این کاربردها فقط از حلال ها و واکنشگرهایی استفاده شود که دارای مقدار بسیار کم آب میشود. در واکنش هاییبه مقدار کم آب نیز حساس میباشند، از مواد شیمیایی با گرید Drideاستفاده کنید.
- گرید کروماتوگرافی گازی (Gas Chromatography)
حلال های این گرید در مطالعات کروماتوگرافی گازی استفاده می شود. این ویژگی نه تنها به دلیل خلوص بالای آنها بلکه به واسطه وجود آب، اسید و قلیا در مقادیر ناچیز و همچنین عدم وجود پیک های اضافی در آنالیزهای کروماتوگرافی گازاست.
- گرید کروماتوگرافی گرادیانی(Gradient chromatography
حلال هایی که برای کروماتوگرافی مایع مناسب میباشد باید علاوه بر شفافیت در محدوده مرئی فرابنفش هم مقادیر بسیار کمی آب، اسید، قلیایی و باقی مانده جامد را بعد از تبخیر داشته باشند. موادی که در این گرید هستند با استفاد ه از مواد اولیه با کیفیت و تجهیزات پیشرفته تقطیر حلال های کروماتوگرافی مایع گرادیانی تولید میشوند.
در تولید حلال های کروماتوگرافی، عبور از فیلتر 0.2 میکرون فرایندی بسیار ضروری میباشد که قبل از بسته بندی انجام میشود، این حلال ها برای همه انواع تکنیک های کروماتوگرافی مایع مناسب میباشند.
- گرید کروماتوگرافی ایزوکراتیک (Isocratic chromatography)
حلال هایی که مربوط به این دسته هستند دارای خلوص گرید گرادیان میباشند و حساسیت ها در روش کروماتوگرافی مایع ایزوکراتیک کمتر از نوع گرادیان است. به همین دلیل حلال های مخصوص کروماتوگرافی ایزوکراتیک با هزینه های پایین تر، جداسازی با وضوح بالا را نتیجه خواهد داد.
- گرید اسپکتروسکوپی (Spectroscopy)
دستیابی به نتایج قابل اعتماد در مطالعات اسپکتروفتومتری بسیار وابسته به استفاده از حلال های فوق خالص در مرحله آماده سازی نمونه است. حلال های مناسب این دسته بندی نه تنها باید شفافیت بالا در طیف مرئی و ماوراء بنفش داشته باشند بلکه حضور ناخالصی هایی مانند آب، قلیا و اسید نیز باید در سطح فوق العاده پایینی کنترل شود.
- گرید آزمایشگاهی (Laboratory)
طیف وسیعی از مواد شیمیایی همانند اسیدها، پایه ها، نمک ها و حلال ها را تحت گرید Laboratory تولید میشود تا نیازهای حساس در آزمایشگاههای گوناگون را پوشش دهند. مشخصات مواد شیمیایی آزمایشگاهی به گونه ای است که می تواند برای کاربری های مختلفاستفاده شود.
- گرید ACS
انجمن شیمی آمریکا (ACS) مشخصات فنی و خلوص را برای تقریبا ۵۰۰ ماده شیمیایی واکنشگر و بیش از ۵۰۰ ماده مرجع استاندارد تعیین کرده است. بطوریکه مورد پذیرش محققان و صنعتگران سراسر جهان میباشد.
5 نوع از گرید اسیدهای آزمایشگاهی
- گرید AR Select Plus
خالص ترین گرید اسید های Mallinckrodt اسید های AR Select Plus با استفاده از روش نقطه زیر جوش ساخته شده و در بطری های فلورو پلیمر برای حفظ خلوص، بسته بندی می شوند . این محصولات برای بررسی وجود ۴۵ عنصر در محدوده ی ۳.۵ تا ۰.۰۰۵ ppb محک زده می شوند تا اطمینانی برای میزان کم تداخل در پس زمینه باشد.
- گرید پلاس محیطی Environmental Grade Plus
اسید هایی که توسط تقطیر اسیدهای گرید محیطی برای دومین بار تولید می شوند. این محصول، اسید دو بار تقطیر میشود و زیر نقطه ی جوش با بالاترین میزان خلوص را دارد.
- گرید Tracemetal
اسید های تولید شده برای کسب آلودگی فلزی بسیارکم در محدوده ppb به صورت کلی برای هضم نمونه ها پیش از تحلیل ICP استفاده می شود. هر قسمت برای بررسی ۳۲ فلز توسط روش ICP/MS تحلیل خواهد شد.
- اسید های گرید OmniTrace
خلوص بالاتر از گرید معرف، مناسب برای آنالیز فلز های کمیاب میباشد. اسید هایی که برای بررسی حداقل ۳۳ فلز متفاوت آنالیز میشوند.
- گرید AR Select
این گروه از اسیدهایی هستند که برای تحلیل نمودن فلزات کمیاب توسعه پیدا میکنند، به صورتی که برای حداکثر 28 فلز در محدوده ی ۰.۰۵ تا ۰.۰۰۰۵ ppm آنالیز میشوند.
سخن پایانی
در این مطلب از رشنولب به طور کامل درباره انواع گرید آزمایشگاهی، گرید اسید های آزمایشگاهی و گرید شیمیایی صحبت کردیم، چنانچه قصد خرید تجهیزات آزمایشگاهی را داشتید میتوانید از طریق شماره زیر با ما ارتباط بگیرید.