RashnoLogo

هود شیمیایی و چه کاربردی دارد؟

هود شیمیایی چیست؟

همه ما می‌دانیم که فضای ازمایشگاه پر از مواد میکروبی و شیمیایی است. کاربری که در این محیط کار می‌کند نخست باید از نظر سلامتی و جانی در‌امان باشد. همچنین گاز‌های سمی موجود در آزمایشگاه که در اثر فعل و انفعالات شیمیایی و میکروبی در محیط پراکنده‌می‌شوند باید به نوعی از محیط ازمایشگاه خارج شوند. هود شیمیایی آزمایشگاهی وسیله‌ای است که با هدایت این هوای آلوده و سمی به بیرون باعث سالم نگهداشتن هوای محیط داخلی آزمایشگاه می‌شود. همچنین نوع بدون کانال این هود‌ها  توانایی تصفیه هوا را دارند و دوباره هوای سالم را به محیط بر می‌گردانند.

هود شیمیایی چیست؟

هود شیمیایی آزمایشگاهی که نام دیگر آن فیوم هود می‌باشد در آزمایشگاه قرار داده‌می‌شود تا گاز‌های سمی که در هنگام کار در محیط تولید می‌شود به محیط خارج از آزمایشگاه بفرستد. این وسیله با جمع‌آوری گاز‌های سمی و هدایت آن به سمت خارج از آزمایشگاه به نوعی از جان کارکنان محیط محافظت می‌کنند. هود شیمیایی آزمایشگاهی برای میکروبیولوژیست‌ها در محیط آزمایشگاه مناسب نیستند و بکاربردن آن امکان ایجاد خطر برای فرد آزمایش‌کننده دارد. هود شیمیایی به دو دسته دارای کانال و بدون کانال در آزمایشگاه تقسیم می‌شوند.

انواع هود آزمایشگاهی

امروزه هود به عنوان وسیله‌ای که باعث پاکسازی هوای محیط ازمایشگاه می‌شود به ۴ دسته تقسیم می‌شود.

شیمیایی

این هود گاز‌های سمی را به خارج از آزمایشگاه هدایت می‌کند و بخاطر داشتن کابینت می‌توان مواد شیمیایی را در آن نگهداری کرد.

میکروبی

این هود در محیط‌ های آزمایشگاهی که میکروبیولوژیست‌ها برای انجام آزمایش و کشت محصولات میکروبی فعالیت می‌کنند وجود دارد و در دو نوع کابینت دار و بدون کابینت موجود می‌باشد.

کانوپی

به صورت دیواری و سقفی می‌باشد و در آزمایشگاه در بالای محلی که گاز‌های شیمیایی وجود دارد نصب می‌شود به خاطر داشتن فن آن را در خارج از محیط آزمایشگاه نصب می‌کنند.

بازویی

این هود همانطور که از نامش مشخص است می‌تواند در محیط آزمایشگاه جابجا شود.

نکات مهم در استفاده از هود شیمیایی

اگر هود آزمایشگاه با مشکل روبرو شد می‌توانید از متخصصین و کارشناسان متبحر در این امر استفاده کنید.
مراقبت‌های دوره‌ای از نکات بسیار مهم است تا بتوانید برای مدت طولانی از هود شیمیایی استفاده کنید.
این هود‌ها نقش اساسی برای کم کردن هزینه‌ها و انرژی بر عهده دارند.
در این نوع هود‌ها بدلیل مصرف انرژی پایین از هوای قابل سنجش در تهویه استفاده می‌شود. مقدار هوای‌خارج‌شده توسط این هود‌ها تنظیم می‌شود.

کاربرد هود آزمایشگاهی

کاربرد هود آزمایشگاهی
کاربرد هود آزمایشگاهی

اساسی‌ترین کاربرد هود آزمایشگاهی عبارتند از: محافظت از شخص آزمایش‌کننده، محافظت از نمونه و محافظت از فضای آزمایشگاه. هود شیمیایی آزمایشگاهی گاز‌های‌آلوده را با مکش می‌گیرد و گاز‌ها را به فضای‌ بیرون‌ می‌فرستد و یا اینکه این گاز‌ها را تصفیه‌ کرده و دوباره به محیط آزمایشگاه وارد می‌کند.

محافظت از کاربر

فرد آزمایش‌کننده به علت تولید مواد سمی حاصل از ویروس‌ها و انگل‌ها می‌تواند در خطر باشد. هود شیمیایی آزمایشگاهی این هوای‌آلوده را با مکیدن خود به سمت خارج از محیط هدایت می‌کند و محیط آزمایشگاه را تمیز نگه می‌دارد.

محافظت از نمونه

احتمال اینکه نمونه مورد آزمایش فاسد شود و یا هوای آلوده بر روی آن تأثیر بگذارند و باعث تجزیه آن شود وجود دارد. هود شیمیایی هوای داخل ازمایشگاه را تصفیه کرده و از این نمونه محافظت می‌کند.

محافظت از محیط

اکثر فعالیت‌های آزمایشگاهی باعث تولید آلودگی‌های اسیدی و یا پراکنده‌شدن ذرات شیمیایی در هوا می‌شود. این هوای آلوده اگر از محیط آزمایشگاه خارج نشود خطرناک می‌باشد. هود شیمیایی آزمایشگاهی مانع پخش شدن آلودگی‌ها در محیط آزمایشگاه میشود زمانی که با مواد شیمیایی کار می‌کنید همچنین نقش محافظت‌کننده در مقابل انفجار‌های کوچک دارد و ذراتی را که در محیط پخش شده است به خوبی جمع‌آوری می‌کند.

نکات مهم در هنگام خرید هود شیمیایی

هود شیمیایی از وسیله‌های ضروری آزمایشگاه می‌باشد. مهم‌ترین وظیفه هود شیمیایی آزمایشگاهی محافظت از نمونه‌ها و فرد آزمایش‌کننده در محیط آزمایشگاه می‌باشد. برای خرید هود شیمیایی آزمایشگاهی باید به یکسری از نکات توجه کنید.

اندازه هود شیمیایی

اندازه هود شیمیایی باید با محیط ازمایشگاه هماهنگ باشد. کاربران باید با این وسیله بتوانند به آسانی کار خود را انجام دهند. همچنین باید از تهویه دور باشد.

قدرت مکش فن

معمولاً قدرت مکش با میزان گاز‌های تولید شده در فضا و فاصله هود در تناسب است.

تعداد فیلتر‌ها

تعداد فیلتر‌های هود شیمیایی با حساسیت موادی که آزمایش می‌شوند در ارتباط است. جنس بدنه هود شیمیایی آزمایشگاهی باید به گونه‌ای باشد که در برابر مواد خورنده و شیمیایی مقاومت بالایی داشته باشد و دچار تغییرات ظاهری زودهنگام نشود. برای مقاوم کردن هود در برابر مواد اسیدی سرامیک ضد اسید بکار می‌برند.

تجهیزات کابین

پریز‌ها و نور و سایز کاپ سینک هم در عملکرد هود بسیار مؤثر هستند. درپوش هم در هود‌های مختلف با توجه به نوع عملکرد هود باید امنیت لازم را داشته باشد.

شکل ظاهری

شکل ظاهری این هود‌ها شامل کابینت می‌باشد و زمانی که در آن را باز می‌کنید به آسانی به فضای درونی آن دسترسی دارید.

درب هود شیمیایی

معمولاً درب این هود‌ها از نوع شیشه‌های بسیار بادوام و محکم است. علت محکم بودن درب بخاطر ممانعت از انفجار می‌باشد. هود‌هایی که از پروپیلن ساخته می‌شوند برای کار در محیط‌های اسیدی و حلال‌های شیمیایی در نظر گرفته شده‌اند.

هود‌های شیمیایی در دو شکل کانال دار و بدون کانال وجود دارند. نوع کانال‌دار آن بدون فیلتر بوده و گازهای سمی را به سمت خارج از محیط آزمایشگاه می‌فرستد. نوع بدون کانال دارای فیلتر می‌باشد و توانایی تصفیه هوای آلوده و برگرداندن هوای تصفیه شده به محیط آزمایشگاه را دارد.

ابعاد هود شیمیایی

ابعاد هود شیمیایی
ابعاد هود شیمیایی

هود شیمیایی در دو اندازه وجود دارد.
طول ۲۱۰سانتی‌متر، عرض ۱۰۰ سانتی‌متر، عمق ۶۵ سانتی‌متر
طول ۲۱۰سانتی‌متر، عرض ۱۲۰ سانتی‌متر، عمق ۶۵ سانتی‌متر

 

سخن پایانی

هود شیمیایی از مهمترین و ضروری‌ترین وسایل ازمایشگاه می‌باشد که عملکرد آن موجب تهویه هوای داخل آزمایشگاه است. در واقع این هود هوای آلوده و سمی آزمایشگاه را تصفیه می‌کند. هود شیمیایی آزمایشگاهی از موادی‌ساخته می‌شود که در مقابل خاصیت خورندگی مواد اسیدی مقاوم باشند. دو نوع جریان هوای ثابت و متغیر در این هود‌ها وجود دارد. همچنین به دو نوع کانال دار و بدون کانال تقسیم می‌شوند که نوع بدون کانال دارای فیلتر می‌باشد.

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *