RashnoLogo

هیتر آزمایشگاهی چیست؟ کاربرد و انواع هیتر آزمایشگاهی

هیتر آزمایشگاهی

هیتر آزمایشگاهی یکی از پرکاربرد ترین تجهیزات آزمایشگاهی می باشد که وظیفه ی اصلی آن گرم کردن و حرارت دادن تدریجی به مایعات و مواد آزمایشگاهی می باشد. در اکثر مواقع هیتر را با همزن مغناطیسی ترکیب می کنند و هات پلیت مگنت را تولید می کنند. در این مقاله از وب سایت رشنو لب، اطلاعاتی کاملی را در خصوص هیتر آزمایشگاهی در اختیار شما قرار می دهیم.

هیتر آزمایشگاهی چیست؟

در حقیقت هیتر هم نوعی هات پلیت مگنت می باشد. بین محل هیتر آزمایشگاهی و مواد قابل احتراق باید یک صافی قرار بگیرد. محل قرار گیری هیتر آزمایشگاهی نباید در مکانی نزدیک دسترس کودکان و افراد متفرقه باشد. دمای عملکردی هیتر بین 100 تا 750 درجه سانتی گراد می باشد. برقی که برای هیتر آزمایشگاهی نیاز است 120 تا 480 ولت است. هیتر آزمایشگاهی وقتی با همزن مغناطیسی ترکیب می شود برای همزن و حرارت دهی به محلول ها و مواد آزمایشگاهی کاربرد دارد. عملکرد هیتر آزمایشگاهی مانند هات پلیت آزمایشگاهی می باشد. در ادامه به توضیح قیمت ها و کاربرد و مزایای این دستگاه می پردازیم.

اطلاع از قیمت های هیتر آزمایشگاهی 

تماس با ما

انواع هیتر آزمایشگاهی

به صورت کلی هیتر 2 سطح گرمادهی دارد که برای جوش دادن لوله های پلاستیکی مورد استفاده قرار می گیرد. این لوله ها معمولا بیشتر از 90 سانتی متر قطر دارد. هیتر آزمایشگاهی باعث انجام فرآیند جوش لب به لب می شود.

انواع مدل های هیتر آزمایشگاهی

منتل، استیرر، صنعتی، هیتر با پوشش خاص

  • هیتر آزمایشگاهی استیرر: به آن هیتر گرمکن آزمایشگاهی هم می گویند. این مدل دارای آهن ربای موتوری و میله ی همزن می باشد. معمولا برای گرم کردن یکنواخت و همزدن خودکار محلول ها استفاده می شود. این هیتر قابل تنظیم می باشد و دارای پیچ های متفاوتی هستند. پیچ ترمو برای تنظیم درجه ی حرارت، تایمر برای تنظیم مدت زمان گرم کردن نمونه، پیچ سرعت هم برای تنظیم سرعت همزن مغناطیسی می باشد. یک قطعه ی کوچک همزن را باید در داخل ظرف بیندازید. همزن مغناطیسی آن را فعال کنید و به این ترتیب با چرخیدن قطعه کوچک داخل ظرف، محلول هم زده می شود. گرم کردن شیشه آلات با محلول ها متفاوت است. 2 روش معلق سازی شیشه آلات و سرپا کردن خیمه می باشد که این در قسمت معلق سازی شیشه آلات به آرامی بالای سطح هات پلیت ها قرار می گیرد.

هیتر آزمایشگاهی مدل استیرر

  • هیتر آزمایشگاهی صنعتی :هیتر ها در بسیاری از زمینه های صنعتی مورد استفاده قرار میگیرند. محدوده ی اندازه ی آن ها بین 2 تا 300 سانتی متر مربع می باشد. دمای هیتر آزمایشگاهی صنعتی نیز بین 100 تا 750 درجه سانتی گراد می باشد. وزن اکثر آن ها از 60 کیلوگرم بیشتر می باشد. نوعی از این هات پلیت ها متخلخل می باشد که به آن heated chucks می گویند. کاربرد این فرایند ها، ساخت نیمه هادی ها می باشد. یکی از کاربرد های مهم هیتر آزمایشگاهی صنعتی، برای لحیم کردن اجزا به داخل صفحات مدار و یا حذف لحیم آن ها، کاربرد دارد.
  • هیتر آزمایشگاهی با پوشش خاص: در صنعت معدن گذاری و بخش های مربوط به آن گرم کردن مواد شیمیایی کاربرد دارند. این هیتر آزمایشگاهی مقاوم به خوردگی می باشد.
  • هیتر آزمایشگاهی منتل : دمای هیتر منتل آزمایشگاهی هم بین 100 تا 750 درجه سانتی گراد می باشد و در بیشتر آزمایشگاه ها مورد استفاده قرار میگیرد. هیتر منتل مدل های متفاوتی دارد. حالت آنالوگی این مدل 1000 میلی متر ظرفیت دارد. کنترل دمایی در هیتر منتل با PDI می باشد. در حالت آنالوگ مدل های همزن و تک خانه را داریم.

هیتر آزمایشگاهی مدل منتل

هزینه ی هیتر هم مانند هات پلیت ها کم می باشد و این خود یک امتیاز مثبت برای این دستگاه محسوب می شود. برای اطلاع از قیمت ها با ما تماس بگیرید.

اساس کار هیتر آزمایشگاهی استریر چیست؟

برای هم زدن مایعات استفاده می شود. یعنی برای هم زدن مایعات با حجم کم و تعداد کم استفاده می شود. می توان از این دستگاه به عنوان شیکر آزمایشگاهی هم استفاده کرد. در بعضی مواقع نیاز به حرارت دهی هم هست که دستگاه استریر این کار را به خوبی انجام می دهد. مکانیسم کار با هیتر آزمایشگاهی استریر بر اساس ایجاد میدان مغناطیسی است. میله مغناطیسی در مایع شروع به غوطه ور شدن می کند. سرعت چرخش این میله بر اساس تنظیمی است که برای میدان مغناطیسی تعیین می کنید.

مگنت های هیتر یک پوشش تفونی و گاهی هم پوشش شیشه ای دارند. پوشش شیشه ای مخصوص محلول های فلز قلیایی هستند. توجه کنید که این پوشش ها کاملا خنثی هستند. این مگنت ها به راحتی برداشته نمی شوند و برای برداشتن آن ها حتما باید از ابزار های خاص با پوشش تفلونی استفاده کرد.

مزایای استفاده از هیتر آزمایشگاهی

مورد کاربرد هیتر استریر در آزمایشگاه های تحقیقاتی و شیمیایی و زیست شناسی می باشد. پیشنهاد می کنیم از استریر برای هم زدن مایعات استفاده کنید. زیرا هم بازدهی بالاتر دارد و هم کم سر و صدا تر است. در ظروف آزمایشگاهی شیشه ای هم بهترین وسیله ی هم زدن، هیتر استریر می باشد.

همزن استریر می تواند شامل یک صفحه ی داغ جهت گرمایش باشد. گرمای این صفحه ی داغ توسط انرژی الکتریکی تامین می شود. دمای عملیاتی هم در محدوده ی 100 تا 750 مغیر است.

نکاتی که باید در خرید هات پلیت رعایت کنید

  • در نظر گرفتن حجم و اندازه ی ظرفی که قرار است با هات پلیت گرم شود.
  • در تعداد فضا ها و نوع تغذیه و همچنین طول سیم منبع تغذیه الکتریکی دقت کنید. منبع تغذیه آزمایشگاهی دارای ویژگی های خاصی است که در مقاله “منبع تغذیه آزمایشگاهی” به آن اشاره کرده ایم.
  • از صفحه ی آلومینیومی استفاده کنید.

5/5 - (2 امتیاز)
در صورت نیاز با شماره 09017318079 تماس بگیرید