RashnoLogo

ترازو آزمایشگاهی و انواع آن

ترازو آزمایشگاهی

ترازو آزمایشگاهی یک ترازوی دقیق برای اندازه گیری وزن اجسام و ماده ها می باشد. ترازو ازمایشگاهی از مهمترین تجهیزات آزمایشگاهی برای بیشتر آزمایشگاه ها به شمار می آید. معنی لاتین آن “دو صفحه” می باشد. این ترازو ها باید بدون خطا باشد و یکی از دستگاه های مهم آزمایشگاهی محسوب می شود. ترازو آزمایشگاهی دارای محفظه ی توزین بوده تا در زمان وزن کردن، هوای محیط ترازو در توزین خلل ایجاد نکند چون همانطور که گفته شد ترازو آزمایشگاهی بخاطر دقت بسیار بالا گاهی برابر با 0/00001 گرم نیاز به محیطی با عدم ورود و تاثیر هوا دارد. ترازوی آزمایشگاهی تنوع گسترده ای دارد اما ترازوی دیجیتال پیشرفته تر از بقیه ی موردها هست.

ترازو آزمایشگاهی

می توان گفت ترازوی دیجیتال آزمایشگاهی ارزش بیشتری دارد چون ترازو آزمایشگاه برای توزین مواد ارزشمندی است که بسیار ریز و حتی میکروسکپی بوده و عموما برای ترکیب با مواد های دیگر توزین شده تا به اندازه ی مورد نظر با هم ترکیب شوند و این ترکیبات گاهی با جان انسان در ارتباط بوده و دقت در آن فاکتور حیاتی خواهد بود.

عملکرد ترازوی آزمایشگاهی

تفاوت های عمده ای در طراحی، اساس کار و اهداف اندازه گیری در ترازو ها وجود دارد. در حال حاضر، ترازوها به دو گروه عمده تقسیم می شوند: ترازوهای مکانیکی و ترازوهای الکترونیکی.

 

انواع ترازو آزمایشگاهی

به طور کلی ترازو آزمایشگاهی برای بخشی از فعالیت های کنترل کیفی ابزار هایی مانند پیپت ها، تهیه ی مخلوطی از ترکیبات با نسبت های از قبل تعیین نشده و تعیین چگالی یا وزن کاربرد دارد. برای آشنایی با انواع پیپت، مقاله: پیپت آزمایشگاهی را بخوانید.

انواع مدل های ترازو آزمایشگاهی و کاربرد آن ها

ترازو آنالیتیکال، دو کفه ای، یک کفه ای، جیبی، رطوبتی، قراردادی، پرتابل

ترازو آزمایشگاهی آنالیتیکال :

  • برای اندازه گیری های قابل قبول و دقیق وزنی مورد استفاده می باشد. در انتخاب آن باید مواردی مانند هزینه، دوام، قابلیت تکرار و طیف اندازه گیری را در نظر گرفت. طیف اندازه گیری این دستگاه از میکروگرم تا میلی گرم را شامل می شود.  در انتخاب اندازه ی این مدل، حالت روی میزی را در نظر بگیرید. هزینه های ترازو آنالیتیکال متفاوت است اما به دلیل طول عمر بالا، ارزش سرمایه گزاری را دارد.

ترازو آزمایشگاهی دوکفه ای :

  • معمولا برای توزین های مقایسه ای استفاده می شود. دارای یک کفه ی آویزان در دو انتهای خود است بنابراین به این نوع ترازوی آزمایشگاهی دو کفه ای می گویند.

ترازوی آزمایشگاهی یک کفه ای : 

  • برای اندازه گیری وزن استفاده می شود. مانند ترازوهای ساده ی فنری و ترازوهای پیشرفته تر الکتریکی که دارای یک کفه هستند و می توانند برای توزین های مقایسه ای یا مستقیم از آن ها استفاده کرد.

ترازوی آزمایشگاهی رطوبتی :

  • محتوای رطوبتی و وزن خشک معرف های مختلف را به شکل دقیقی آنالیز می کند. معمولا در آزمایشگاه های شیمی و صنعتی مورد استفاده می باشد. در هنگام خرید ترازوی رطوبتی به ظرفیت وزن، تکرار پذیری، ابعاد و هزینه توجه کنید. در نظر داشته باشید سرمایه گذاری در این مدل ترازو ها برای موفقیت های آینده ی شما موثر است.

ترازو آزمایشگاهی رطوبتی

ترازوی آزمایشگاهی پرتابل:

  • ترازو آزمایشگاهی پرتابل وزن خشک را با دقت و خوانا بودن اندازه گیری می کند. ترازوی پرتابل جمع و جور می باشد. بعضی از آن ها دارای اندازه گیری وزنی تا 12 هزار گرم می باشد.

 

 

 

 

 

3.2/5 - (5 امتیاز)

4 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *